4 червня в Україні відзначають День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

4 червня щорічно відзначається Міжнародний день дітей-жертв агресії, і тільки в Україні цей день присвячений дітям, які загинули в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України з 2014 року. Цей державний пам’ятний день відзначають з 1 червня 2021 року за рішенням Верховної Ради України.

Дата дня вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй, щоб порушити тему дітей і їх майбутнього, згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення – це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів.

Цей день є особливо важким і важливим для кожного громадянина України. Немає слів, щоб висловити всю тугу та скорботу, щоб передати крик душі від страхіть, які довелося пережити та й досі переживати безневинним дітям…

Ваш вічний сон – наш вічний сум.