Сьогодні на Хмельниччині стартував перший день командно-штабних навчань

Триватимуть навчання впродовж трьох днів під керівництвом ДСНС України. Участь у навчаннях взяли начальник Хмельницької РВА Анатолій Катеренчук, перший заступник Віктор Паламарчук, начальник Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Сергій Чиж, члени комісії ТЕБ і НС, начальники спеціалізованих служб, члени штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Хмельницькому районі.
Основна мета їх проведення:
– вироблення практичних навичок та чіткого алгоритму в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації та здійснення заходів з безаварійного функціонування критичної інфраструктури та підтримки життєзабезпечення населення;
– досконалення механізмів управління територіальною підсистемою ЄДСЦЗ;
– вивчення можливих алгоритмів створення, укомплектування, приведення у готовність та залучення добровільних формувань цивільного захисту до відновлювальних робіт.
Згідно програми учасники навчань відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо умовного подолання наслідків активного циклону, що пройшов на Хмельниччині. А саме: відновлення комунікацій, дорожнього руху, надання медичної допомоги.
«Дякую кожному, хто долучився та продемонстрував фаховість та готовність до подолання надзвичайних ситуацій на території Хмельницького району. Дякую за злагодженість дій та ефективну комунікацію» – наголосив Анатолій Катеренчук.