Живі, поки пам’ятаємо!

29 серпня  – День пам’яті захисників України. Ми пам’ятаємо кожного Героя та Героїню, які поклали життя задля нашої незалежності від агресора. І доки жива ця пам’ять – доти Україна нездоланна.

В цей день українці вшановують справжніх патріотів – Героїв російсько-української війни, які віддали своє життя за свободу та незалежність, які боролися за краще майбутнє України.На зображенні може бути: квітка

Сьогодні, Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА разом з Віктором Паламарчуком першим заступником, представниками обласної адміністрації, обласної та міської ради, силових структур, військовослужбовцями вшанували пам’ять захисників України.На зображенні може бути: 3 людини

На зображенні може бути: 7 людей та текст

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих у боротьбі за незалежність і свободу України.

Живі квіти лягли до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної російсько-української війни, що на майдані Незалежності обласного центру та до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Світла пам’ять всім, хто поклав життя за майбутнє України!

Слава Україні! Героям слава!

 На зображенні може бути: 7 людей

Довідково. 24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження Дня пам’яті захисників України. Він приурочений пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дату 29 серпня було обрано невипадково, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат. У 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому “зеленому коридорі“ 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти. 

На зображенні може бути: 5 людей та текст

На зображенні може бути: 7 людей, могила невідомого солдата та текст

На зображенні може бути: 6 людей та текст

На зображенні може бути: пам’ятник та текст «героям небесной COTHI»