Віктор Паламарчук провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

Віктор Паламарчук, перший заступник голови райдержадміністраці, за дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької РВА, провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій РВА щодо проведення відстрілу червоної лисиці для оцінки проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

У засіданні також взяли участь члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, голова ради Хмельницької районної організації УТМР (українське товариство мисливців і рибалок) Володимир Войтков, міські, селищні, сільські голови (представники) територіальних громад (онлайн).

На порядку денному розглянуто питання щодо проведення відстрілу червоної лисиці для оцінки ефективності проведеної пероральної імунізації диких тварин проти сказу на території Хмельницького району. У зв’язку із збільшенням популяції червоної лисиці є небезпека виникнення та розповсюдження захворювання сказу. Для запобігання виникненню та розповсюдженню такої небезпечної хвороби було розроблено план заходів, що спрямований на імунізацію диких тварин, зокрема лисиці червоної. Зокрема, у місцях де масово живуть дикі звірі було розкладено дози вакцини для них.

За підсумками засідання, члени комісії прийняли ряд рішень щодо покращення ситуації в Хмельницькому районні пов’язаної із ризиками виникнення та поширення захворювання на сказ червоною лисицею, а також іншими тваринами.