Всеукраїнська науково-практична конференція «Відновлення ментального здоров’я військовослужбовців»

Інна Пікало начальниця відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей Хмельницької РВА взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Відновлення ментального здоров’я військовослужбовців».
Також були присутні керівництво ЦОВВ, менеджери пріоритетних проєктів у рамках Всеукраїнської програми «Ти як?», представники влади, психологічних служб, закладів вищої освіти складових сектору безпеки та оборони України, науково- дослідницьких установ, іноземні партнери, практики.
Відтак, під час зустрічі відбулася презентація концепції пріоритетного проєкту Міністерства оборони України щодо створення цілісної системи психологічного відновлення військових та членів їх сімей. Також обговорювали ряд нагальних питань, а саме:
  •  Питання небойових втрат: як має працювати медична і психологічна система у силах Оборони і громадах;
  •  Основні виклики, які існують в Силах оборони у контексті відновлення ментального здоров’я;
  •  Питання наявності фахівців з відновлення психологічного здоров’я військових;
  •  Виклики, які існують в системі реінтеграційних заходів.
Також, у групових дискусіях, гості обмінялися досвідом, щодо проблем, з якими стикаються громади в умовах сьогодення. По завершенню заходу присутні окреслили основні завдання з необхідної розбудови системи підтримки наших захисників та членів їх сімей.
Зараз дуже важливо розвивати напрям психологічної реабілітації як для військовослужбовців, так і для їхніх рідних. Адже повернення до цивільного життя не так легко, як вважає велика кількість суспільства. Наші хлопці, перебуваючи у зонах бойових дій, постійно перебувають у стресі, який без допомоги спеціалістів та врівноваженого, розуміючого оточення – неможливо побороти.
Тож єднаймося, заради тих, хто боронить нас та Україну ціною свого здоров’я та життя!