Відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Хмельницької РДА.

Відбулося друге позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віктора Паламарчука, першого заступника голови Хмельницької РДА.

Участь у засіданні взяли 13 членів комісії.

Серед основних питань порядку денного:

– Стан проходження купального сезону 2024 року на території Хмельницького району; – Стан санітарно-епідемічних ситуацій та заходи щодо унеможливлення виникнення та поширення інфекційних, масових інфекційних захворювань, створення безпечних умов життєдіяльності населення.

За результатами засідання комісія з ТЕБ і НС прийняла ряд відповідних рішень, що спрямовані на вжиття додаткових заходів щодо здійснення контролю за забороною перебування людей у небезпечних зонах, за якістю питної води, а також з проведення заходів з імунізації населення.

Варто зазначити, що станом на 19 липня 2024 року на водоймищах Хмельницького району загинуло 30 осіб. Переважна більшість таких випадків зареєстровано на водоймах необладнаних для купання. Також впродовж останніх років практично не змінюється статистика щодо категорії постраждалих осіб.

Як правило, до групи ризику слід віднести чоловіків середнього віку, схильних до вживання спиртних напоїв та дітей, які перебувають поблизу води без нагляду дорослих. Тож рятувальники вкотре наголошують про правила поводження та безпеку на воді, під час відпочинку.