Україна має з часом вийти на максимальну оборонну самостійність – звернення Президента

Сьогодні провів засідання штабу. Головнокомандувач Сирський та начальник Генштабу Баргилевич зробили доповіді про наші дії, наші кроки та реальну ситуацію з намірами та можливостями окупанта.
Наша задача – забезпечити всіма способами і всіма силами постійне ефективне знищення російських військ, їх логістики та важливих позицій не тільки безпосередньо на передовій, але й на всіх доступних глибинах. Доступно для нашої далекобійної можливості. Працюємо з нашими партнерами над підвищенням такого рівня оборони. Але поки ми чекаємо рішень наших партнерів, шукаємо власні рішення, власні варіанти.
В даному випадку ключовим є наші безпілотники, наша гнучкість у використанні дронів. Українські воїни вже довели себе справжніми новаторами у багатьох сферах використання дронів. І це варто продовжувати, і ми це продовжимо. Я вдячний всім, хто допомагає з цим – тим, хто виробляє безпілотники, тим, хто їх постачає, тим, хто навчає операторів дронів і тим, хто взагалі просуває Українське лідерство в цьому технологічному аспекті, воно дійсно відчутне.