Відбулася онлайн нарада щодо верифікації адрес органами місцевого самоврядування

24 липня відбулася онлайн зустріч щодо офіційного початку наповнення Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель та споруд.  З метою роз’яснення спільних подальших дій по створенню Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель і споруд, представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації України провели онлайн нараду для фахівців районних державних адміністрацій та представників територіальних громад.

Участь у нараді взяв Вадим Ващук, начальник управління соціально-економічного розвитку території, архітектури, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та державної реєстрації райдержадміністрації.

Створення Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель та споруд полягає в  систематизації адресної інформації та створенні єдиного достовірного джерела адресних даних, де буде міститися інформація про кожен населений пункт, кожну вулицю і кожен номер будівлі. Створення даних реєстрів спростить надання адміністративних послуг, покращить адміністрування податків та нерухомість, прискорить реалізацію будівельних проєктів. Єдиний державний реєстр адрес буде основним джерелом адресних даних для державних органів і бізнесу, а також забезпечить обмін даними між системами, включно з реєстром пошкодженого майна. Створення цих реєстрів спростить роботу місцевої влади та може автоматизувати процеси з нерухомістю на всіх рівнях.  ЄДРА є одним із базових реєстрів відповідно до Закону України “Про публічні електронні реєстри”.