Як допомогти близькій людині відмовитися від тютюну?

Близька людина хоче кинути курити? Твоя головна задача – стати її надійною підтримкою та опорою, аби допомогти не зійти з непростого шляху.
Перш за все, запевни курця про свою готовність всіляко його підтримати та бути поруч стільки, скільки буде потрібно. А далі – дотримуйся таких рекомендацій:
  •  Скорегуй стиль життя: варто уникати речей та активностей, які асоціюються з курінням. Можливо, доведеться відмовитися від походів у місця, де курять, або ж зустрічей зі знайомими, які вживають тютюн. Також прослідкуй, щоб у помешканні не лишалося речей, пов’язаних із курінням – запальничок, попільничок, сигаретних пачок, люльок тощо.
  •  Запасись терпінням. Підтримка близької людини, яка кидає курити, може бути дещо виснажливою, оскільки це довгий процес. Якщо стаються зриви – сприймай їх спокійно та допомагай скоріше оговтатися та йти далі. І в жодному разі не картай за невдачі – це може демотивувати.
  •  Підштовхуй людину до розмови. Став відкриті запитання, щоб більше дізнатися про її потреби, переживання та страхи і спробувати у цьому допомогти.
  •  Пропонуй спільні активності. Твоя задача – відвернути увагу людини, що кидає курити, від думок про сигарети. Для цього придумуй спільні активності, які не асоціюватимуться з курінням – як-от походи на культурні події, заняття спортом чи нові хобі, які припадуть до душі обом.
  •  Стань прикладом. Якщо ви разом вживаєте тютюнові вироби – кидайте курити також разом. Це буде найкращою підтримкою.
 І пам’ятай: процес відмови від куріння триває не день і не два. Тобі доведеться бути поряд з близькою людиною щонайменше три місяці, допоки її статус некурця стане стабільним. Віримо, що у вас обов’язково все вдасться.
Більше рекомендацій, як допомогти курцю, шукай на сайті: http://stopsmoking.org.ua/…/iak-dopomogti-doroslii…