Як ППО захищає життя, так і зняття обмежень на далекобійні удари збереже тисячі людських життів – звернення Президента

Нашим пріоритетом залишається максимальне зміцнення повітряного щита України. Наша протиповітряна оборона, наша бойова авіація. Щоночі та щодня під час цієї війни українці потерпають від російських ударів. Багато, дійсно багато, вже зроблено для покращення наших оборонних можливостей, але ще не все необхідне є на місці. Ми не припиняємо співпрацю з нашими партнерами над придбанням більшої кількості систем протиповітряної оборони та забезпеченням якісної підготовки та постачання для всіх підрозділів захисників нашого неба.
Звичайно, одним з ключових елементів повітряного щита будь-якої держави є бойова авіація. На всіх рівнях треба продовжувати розповідати нашим партнерам, що потрібно для закриття українського неба дронами та ракетами Shahed. В тому числі північнокорейські ракети.
Терор треба завжди перемогти – це основний принцип захисту життя. І про це ми продовжимо говорити з нашими партнерами – так само, як протиповітряна оборона захищає життя, зняття обмежень на ударів великої дальності врятує тисячі людських життів.