Хмельниччину відвідав перший заступник Міністра МОЗ України

Вчора Хмельниччину відвідав з робочим візитом перший заступник Міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров. У рамках візиту відбулась нарада, у якій взяли участь начальник обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, перший заступник начальника ОВА Оксана Вжешневська, голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, народні депутати, представники профільного Департаменту ОВА та керівники закладів охорони здоров’я.

Вітаючи присутніх, начальник ОВА Сергій Тюрін підкреслив важливість забезпечення якісних медичних послуг у нашій області, особливо в умовах воєнного стану. “Важливим напрямком у воєнний час є надання якісних медичних послуг закладами охорони здоров’я області. Нещодавно Національна служба здоров’я України здійснила моніторинг лікарень Хмельниччини, було наголошено на позитивних справах та надані роз’яснення щодо труднощів, які виникають в роботі. Наша особлива увага – якісна медична допомога для наших захисників та реабілітація військовослужбовців, ветеранів війни. В області затверджено програму Психологічної реабілітації військовослужбовців на 2024-2025 роки, а також налагоджена співпраця з міжнародними благодійними фондами щодо постачання обладнання, техніки в лікувальні заклади,” – зазначив Сергій Григорович.

Очільник області висловив подяку Міністерству охорони здоров’я України та народним депутатам за підтримку і розуміння. Завдяки проектам, ініційованим МОЗ України, область отримала значну підтримку: ангіограф для Хмельницької міської лікарні, комп’ютерні томографи для Хмельницької обласної дитячої та Дунаєвецької багатопрофільної лікарень. Очікується також отримання магнітно-резонансного томографа для Хмельницької обласної лікарні, лінійного прискорювача для Хмельницького обласного протипухлинного центру та ангіографа для Хмельницького обласного серцево-судинного центру. Громадам Хмельницької області були спрямовані 112,3 млн грн як субвенція на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я. Більша частка цієї суми – 100,5 млн грн, виділена на нове будівництво сховища для Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Під час наради обговорили першочергові завдання та потреби медичної галузі в регіоні, а також обговорили питання готовності лікарень до осінньо-зимового періоду. Михайло Радуцький представив останні ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, а представники медичної сфери області мали можливість задати питання та висловити свої побажання.

У межах візиту Сергій Дубров також оглянув приміщення Хмельницької обласної лікарні, зокрема оцінив готовність медзакладу до встановлення апарату магнітно-резонансної томографії (МРТ), закупленого ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення МОЗ. Крім того, перший заступник Міністра відвідав Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги.

Усі разом працюємо для забезпечення високоякісної медичної допомоги всім жителям Хмельниччини.