Відбулася нарада щодо обговорення актуальних питань забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

Сьогодні відбулася онлайн-нарада, щодо обговорення актуальних питань забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, яку провели представники Департаменту переходу від військової служби до цивільного життя Міністерства у справах ветеранів.
Участь у засіданні взяли перший заступник голови Хмельницької РДА Віктор Паламарчук, заступниця голови Заряна Пападіна, психологиня відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей Юлія Воробієвська, начальниця служби у справах дітей Наталія Остафійчук та заступниця начальниці управління соціального захисту населення Оксана Коваль.
В умовах сьогодення ветеранська політика є надзвичайно важливою складовою соціальної політики держави. Вона визначає не лише підходи до підтримки ветеранів, але й формує основи для їхньої успішної інтеграції в цивільне життя.
Важливо, щоб ветеранська політика активно реалізовувалася на місцевому рівні, щоб у кожній громаді безпосередньо працювали фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Адже наявність таких працівників дозволить ефективно вирішувати індивідуальні потреби ветеранів, своєчасно реагувати на їхні запити і координувати надання необхідних послуг, таких як правова допомога, отримання житла, сприяння в отриманні передбачених законодавством пільг та послуг.
Відтак, у Хмельницькому районі постійно ведеться активна робота щодо впровадження вакантних місць на посаду фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб при комунальних закладах у територіальних громадах.