За сприяння Мінветеранів до Всеукраїнського забігу “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” долучилися майже 32 тисячі учасників з України та 40 країн світу

Про це сьогодні, 3 вересня, під час підсумкового брифінгу повідомив заступник Міністра у справах ветеранів України Фархад Фархадов.

7-й Всеукраїнський забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” відбувся 31 серпня та був приурочений до Дня пам’яті загиблих Захисників України.  

Усього було зареєстровано понад 20 тисяч заявок — це вдвічі більше, ніж торік. Також за кордоном близько 500 учасників виявили бажання долучитися до забігу. Однак їхня кількість зросла саме в день проведення заходу, адже всі охочі могли зареєструватись на місці.

Серед регіонів України найбільше учасників долучилися у Києві та Київській області – понад 8000 осіб, більш ніж 2000 – на Волині та Вінниччині. Багато зареєстрованих було в Донецькій, Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях. А також був навіть один учасник з українського Криму.

Крім того, цього року до пам’ятної акції долучилися українці та іноземці у Данії, Німеччині, Швейцарії, Аргентині, Франції, Великій Британії, Португалії, Канаді – загалом у 40 країнах світу.

Через воєнний стан в Україні захід проходив у гібридному форматі. Учасники самостійно обирали місце забігу і визначали дистанцію, яку вони можуть пробігти — 2, 5 або 10 кілометрів.

Ті, хто встигли зареєструватися на забіг заздалегідь, мали змогу отримати брендовані футболки та медалі.

Щорічну акцію, яка всьоме зібрала тисячі українців, започаткував у 2018 році Олег Дурмасенко, батько загиблого Героя російсько-української війни, “кіборга” Олексія Дурмасенка, разом з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Цей захід став символом пам’яті та вдячності – учасники забігу вшановують тих, хто загинув, захищаючи Україну, і підтримують родини полеглих Воїнів.

Джерело: Мінветеранів