Відбулось засідання колегії Хмельницької РВА

Під головуванням першого заступника Хмельницької РДА Віктора Паламарчука, відбулось засідання колегії районної військової адміністрації.
Участь у засіданні взяли заступниця голови Хмельницької РВА Заряна Попадіна, директор філії «Хмельницьке лісомисливське господарство» Державного підприємства «Ліси України» Ігор Бурковський, начальник управління соціально – економічного розвитку територій, архітектури,забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та державної реєстрації Хмельницької РВА Вадим Ващук, начальниця відділу фінансів адміністрації Тетяна Заєць, начальниця управління соціального захисту населення адміністрації Оксана Москалюк, начальниця Управління Державної казначейської служби у Хмельницькому районі Марина Олійник, керівник апарату адміністрації Вадим Штойко та голови і представники територіальних громад Хмельницького району.
Основне питання порядку денного – стан підготовки об’єктів житлово – комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо – зимовий період 2024 – 2025 року.
Варто зазначити, що станом на 15 вересня поточного року, готовність комунальної сфери району до опалювального сезону становить 80,5%. Під час підготовки було створено необхідні запаси паливних матеріалів, у громадах частково відремонтовано та замінено водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, проведено ремонт дорожнього покриття на вулицях та дорогах комунальної власності, підготовлена спеціалізована техніка, придбано альтернативні джерела живлення.
З метою економії коштів та енергозбереження триває процес встановлення засобів обліку теплової енергії. Основною проблемою житлово – комунального господарства залишається різниця в тарифах.
« Варто зауважити, що виконання заходів з підготовки до опалювального сезону перебуває на постійному контролі керівництва адміністрації. Відповідно до показників які ми маємо, хочу відзначити Волочиську та Старокостянтинівську територіальні громади, за досить високі результати. Однак, маємо і ряд громад, які підлягають повторній перевірці, для виявлення реального стану справ. Дякую усім за плідну та ефективну співпрацю» – зазначив Віктор Паламарчук.