Тренінг на тему «Психологічні особливості комунікації з ветеранами війни та членами їх сімей»

Юлія Воробієвська, психологиня відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей Хмельницької РВА провела тренінг на тему «Психологічні особливості комунікації з ветеранами війни та членами їх сімей» для відповідальних осіб по роботі з ветеранами з територіальних громад Хмельницького району.
Сьогодні важливо вміти ефективно комунікувати з різними групами людей, особливо з ветеранами та їх сім’ями. Перш за все, це пов’язано з викликами та проблемами, які виникають після повернення з військової служби. Варто розуміти, що саме вміння правильної комунікації відіграє важливу роль у створенні безпечного середовища для Захисників та значно впливає на їх подальшу адаптацію.
Окрім того, комунікація з членами сімей ветеранів також є критично важливою. Вони часто стають “невидимими” жертвами конфліктів, які переживають труднощі адаптації своїх близьких. Розуміння їхніх потреб і почуттів допомагає створити більш підтримувальне середовище, яке сприяє психологічному здоров’ю.
Таким чином, навички, отримані під час тренінгу, стануть в нагоді не лише в професійній діяльності, а й у повсякденному житті. Вони сприятимуть розвитку емпатії, терпимості та готовності допомагати, що є важливими складовими соціальної згуртованості.