Хмельницька філія «Газорозподільні мережі України» інформує

Вчасне технічне обслуговування –  безпека споживачів  та вимога законодавства

Споживачам газу області, в багатоквартирних будинках яких було проведено ТО (технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання), надходять платіжки за виконані послуги. Це – одноразова оплата, яка здійснюється після проведення техобслуговування лише 1 раз на 5 чи 3 роки в залежності від віку багатоквартирного будинку. Звертаємо увагу, що це – не так звана  «третя платіжка» , а лише ОДНОРАЗОВА ОПЛАТА!

Статистика в Україні шокує: у кожній багатоповерхівці в середньому знаходять 10 витоків газу, що вкрай небезпечно та несе загрозу життю та здоров’ю мешканців.Обов’язкове проведення ТО багатоквартирних будинків в Україні запроваджено  наприкінці 2023 року згідно зі статтею 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та наказом Міністерства енергетики України від 29 вересня 2023 року № 292.

Наразі Хмельницька філія «Газмережі» на вимогу чинного законодавства з початку року провела технічне обслуговування  близько 1500 багатоквартирних будинків області. А це – 40 тис. споживачів газу, які  можуть безпечно використовувати газ, адже газівники здійснили повний комплекс профілактично-технічних заходів, передбачений чинним законодавством України.В результаті робіт було виявлено та усунено близько 20 тис. витоків газу і кілька сотень інших порушень правил безпеки, що вкрай небезпечно.

Які роботи входять до ТО?

  • планове випробування на щільність,
  • перевірка на герметичність з’єднань газопроводів, футлярів
  • технічне обслуговування запірних пристроїв на газопроводах з перевіркою їх працездатності ін.

Лише своєчасне планове проведення технічного обслуговування гарантуватиме мешканцям багатоквартирних будинків безпеку. Адже газова безпека у багатоповерхівках – колективна.

Хмельницька філія «Газмережі» наголошує та звертає увагу мешканців будинків, що реквізити для оплати за ТО відрізняються від реквізитів для щомісячної сплати за розподіл (доставку) газу. Тому необхідно бути уважними при оплаті рахунків.

Реквізити для оплати за технічне обслуговування для клієнтів Хмельницької філії «Газмережі»):

Отримувач:

ХМЕЛЬНИЦЬКА ФІЛІЯ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»

ЄДРПОУ 45346590

п/р UA 933204780000026000924946372 в АБ «УКРГАЗБАНК»

Сплатити можна через:

– відділення банків

– мобільні застосунки «Приват24» та «Ощад»

– каси відділень Укрпошти

– сервіси EasyPay

З Актами виконаних робіт та графіками подальшого проведення ТО ВБСГ – можна ознайомитися на офіційному сайті Хмельницької філії “Газмережі” у розділі “ТО ВБГС” http://surl.li/inpclb