Розпочались командно – штабні навчання

За дорученням начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, під головуванням директора Департаменту з питань оборонної роботи та цивільного захисту ОВА Руслана Горбатюка, розпочались командно – штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Хмельницької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Під час навчань учасники відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо умовного подолання наслідків активного циклону, котрий пройшов Хмельниччиною.

«Учасники навчань відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо умовного подолання наслідків активного циклону, що пройшов Хмельниччиною. Для оцінки та прийняття відповідних рішень було заслухано доповіді керівників та представників спеціалізованих служб цивільного захисту району та представників територіальних громад щодо організації реагування на надзвичайну ситуацію та визначено першочергові заходи.

Відтак спільно було напрацьовано алгоритм дій в екстреній ситуації. Зокрема, при погіршення погодних умов з ускладненням дорожнього руху, аварії на об’єктах критичної інфраструктури, що можуть передувати повному блекауту, надання медичної допомоги, відновлення електрики, газопостачання та інших невідкладних робіт.

Проведення такого роду навчань є важливим кроком у напрямку підвищення готовності до будь яких надзвичайних ситуацій та посилення ефективності в системі цивільного захисту. А розроблений алгоритм дій став цінним досвідом для усіх учасників, який у разі виникнення реальної загрози, дасть змогу діяти більш ефективно та скоординовано.» – зазначив Віктор Паламарчук.