1 листопада набула чинності для України Стамбульська конвенція

1 листопада набула чинності для України Стамбульська конвенція, яка вважається своєрідним золотим стандартом у сфері прав людини і європейських цінностей щодо ліквідації гендерно зумовленого насильства, насильства стосовно жінок і домашнього насильства.
Норми Конвенції захищають не тільки жінок, а застосовуються до всіх постраждалих від насильства (чоловіків і дітей будь-якої статі) в мирний час і в під час збройних конфліктів. А також захищають права українських громадян, які постраждали від насильства за кордоном.
Система #БПД має великий досвід захисту прав постраждалих від домашнього насильства. З 7 січня 2018 року, коли набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», такі особи отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу:
  • захист;
  • здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складення документів процесуального характеру.
Отримати усну консультацію можна у контакт-центрі системи БПД
за номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні, юристи на лінії пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00).
Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro
Усі сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua
 Ознайомитися зі Стамбульською конвенцією та Законом України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» можна за посиланнями: