14 березня – День українського добровольця

 День українського добровольця — свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

Рішення про його відзначення було прийнято 17 січня 2017 року Постановою № 1822 Верховної Ради України «Про встановлення Дня українського добровольця».

З метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формування відзначення Дня Українського добровольця було винесено на державний рівень.

Українські добровольці стали гордістю українського народу.

І зараз, під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації до нашої країни, добровольці, разом із регулярною армією мужньо протистоять ворогові і обов’язково здобудуть перемогу.

Дякуємо і шануємо тих, хто став на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави від самого початку російської агресії. Подвиг українських добровольців житиме у віках!