14 грудня – Хмельниччина вшановує героїв – чорнобильців

14 грудня – ми вшановуємо усіх тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя, став на боротьбу із наслідками однієї із найбільших техногенних катастроф в історії людства.

Сьогодні, Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької районної держаної адмінстрації, взяв участь у покладанні та вшануванні пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, ветерани пожежної охорони, рятувальники, керівництво області та міста, громадськість поклали квіти до пам’ятників «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» та “Героям та жертвам Чорнобиля” та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Вічна пам’ять тим, хто віддав життя та відвів біду від прийдешніх поколінь! Глибока шана та щира подяка усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи!