18 травня – Міжнародний День музеїв

Щорічно 18 травня, починаючи з 1977 року по всьому світу відзначають Міжнародний день музеїв. Музеї є центром спільноти та невід’ємною частиною глобальної мережі, яка зберігає та продукує знання про наше минуле, аби ми могли знайти відповіді на питання чому? як?… Музеї – це концентрат спогадів, життів, моментів, поглядів, знань та випадковостей, які супроводжують наше життя.

Музей – окремий світ, наповнений таїнством історії.

Цей день для України виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

Завдяки творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

Ми високо цінуємо ваші щоденні творчі зусилля, спрямовані на дбайливе збереження та популяризацію самобутнього спадку рідного народу. Музеї є безцінними джерелами пізнання, які освячують наше долучення до культурно-історичних цінностей і духовних реліквій.