25 молодих учених України отримуватимуть іменні стипендії Героїв України – Героїв Небесної Сотні

Для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні визначено переможців на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим на 2023 рік.

«Щороку за активну громадянську позицію, відмінне навчання та вагомі наукові результати студентам, курсантам, молодим науковцям призначаються стипендії імені Героїв Небесної Сотні. Згадаймо подвиг Героїв України – Героїв Небесної Сотні, які стали ангелами патріотизму та мужності заради збереження теперішнього та розвитку майбутнього. Пам’ятаймо відданість Героїв, шануймо їхні ідеали, вчинки та подвиги для кращого майбутнього держави!» – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

На конкурс було подано документи 71 претендента, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління міністерств України, Служби безпеки України або перебувають у віданні Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України.

Переможцями конкурсу стали 25 найкращих молодих учених України, які мають вагомий внесок у розвиток української науки як важливої складової захисту національних інтересів України, посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти, а також займають активну громадянську позицію.

Визначення переможців на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні на 2023 рік відбулось відповідно до 5 номінацій:

  • стипендія імені Дмитра Максимова – 5 осіб;
  • стипендія Імені Назарія Войтовича – 5 осіб;
  • стипендія імені Романа Гурика – 5 осіб;
  • стипендія імені Устима Голоднюка – 5 осіб;
  • стипендія імені Юрія Поправки – 5 осіб.

Нагадаємо, відбулось перше засідання Спільного комітету ЄС-Україна з питань науки та інновацій.

Джерело: Урядовий Портал