Передали державні нагороди родинам Захисників у Старосинявській та Меджибізькій територіальних громадах.

За дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької РВА, заступниця голови Заряна Попадіна разом з очільниками громад району та представниками місцевого ТЦК та СП передали державні нагороди родинам Захисників у Старосинявській та Меджибізькій територіальних громадах.

Згідно Указу Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, вірність військовій присязі – Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовців Старосинявської громади:

– Солдата М’ярковського Віктора Леонідовича

– Солдата Алєксєєва Артема Івановича

– Сержанта Русого Ігоря Петровича

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 17 грудня 2023 року №3007 почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» посмертно нагороджено жителя Меджибізької громади Баранова Нікіту Олександровича. Ще при житті хлопця нагородили іменним годинником Міністерства Внутрішніх Справ України. Втім, отримати його Нікіта так і не встиг. Відтак нагороду передали молодшому брату нашого Героя!

«Кожна нагорода є свідченням самовідданої боротьби за свободу та незалежність України. Воїни з гідністю виконували свій обов’язок громадянина, захищаючи свою Батьківщину до останнього подиху. Для кожної родини це втрата, з якою важко змиритися, та в яку неможливо повірити. Наші Герої зробили усе для того, аби ми жили у вільній країні. Тому, наш обов’язок – шанувати та берегти у світлій пам’яті кожного захисника! Низький уклін та щирі співчуття сім’ям загиблих Героїв! Вічна шана полеглим Захисникам!» – зазначила під час передачі нагород Заряна Попадіна.