26 квітня – 38 річниця трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні – 38 річниця жахливої Чорнобильської трагедії. Відтак, за дорученням начальника Хмельницької районної військової адміністрації Анатолія Катеренчука, заступниця Заряна Пападіна взяла участь у вшануванні пам’яті жертв аварії Чорнобильської катастрофи.

Також до вшанування долучилися керівництво області та міста, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, керівниками силових структур області та представниками громадських організацій.

На території Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області присутні поклали квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля-пожежникам» та біля пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», що на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької у місті Хмельницькому.

26 квітня 1986 року стало чорною датою, яку хочеться стерти з пам’яті. Чорнобиль – це техногенна катастрофа, яка досі вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики. Близько 3,5 млн. людей вважаються потерпілими, ще приблизно 600 тисяч – стали учасниками ліквідації наслідків страшної аварії на Чорнобильській АЕС.

Світ має завадити циклічності історії та зробити усе для того, аби таке лихо ніколи не сталося знову. Низько схиляємо голови в пошані перед усіма, чиї життя й здоров’я забрав невидимий атомний ворог. Вічна та світла пам’ять Героям!