27 квітня – Всесвітній день ветеринарного лікаря

 

 

 

 

 

 

Цього дня відзначають своє свято представники однієї з найгуманніших професій – ветеринари. Лікарі, які лікують звірів та птахів, звичайно, не дочекаються слів вдячності від своїх чотирилапих та пернатих пацієнтів, проте немає сумнівів: тварини часом відчувають не меншу вдячність до своїх рятівників, ніж люди.

Ветеринарна медицина, або просто ветеринарія, — це галузь науки, яка займається профілактикою, діагностикою та лікуванням хвороб тварин, а також їх травмами та розладами.

Історичною батьківщиною ветеринарії вважається Франція. У 18 столітті у Ліоні відкрилася перша школа для лікарів, які лікують тварин. Її заснував Людовік XV, щоб зупинити епідемії, що знищували велику кількість худоби.

Всесвітній день ветеринара відзначається щорічно у останню суботу квітня.

Сьогодні, 27 квітня – Всесвітній день ветеринара. Професії, яка існує стільки, скільки існує людство, але яка офіційно була визнана в середині 17-го сторіччя.

Ветеринари – це люди із великим серцем. Лікарі, що допомагають зберігати здоров`я тим, хто поруч, але не може пожалітися та розповісти про проблеми. Тваринкам. Хатнім та тим, хто живе у природі. Від слона до равлика. І тільки ветеринари вміють їх зрозуміти та допомогти.

В Україні вмінню близько спілкуватися із тваринами навчає аж (всього) 81 заклад. І хоча ветеринарних клінік досить багато, кожен знає як важливо мати “свого” ветеринара. Людину, якій можна довірити життя своїх улюбленців.