40 дітей військовослужбовців, які загинули захищаючи Україну поїхали у подорож до Франції

Від суворих українських буднів до романтичної Франції. 40 дітей військовослужбовців, які ціною власного життя захищали нашу країну від рашистських окупантів, поїхали на двотижневий відпочинок до Французької Республіки.

Це вже третя група дітей віком від 10 до 17 років, які завдяки співпраці обласної військової адміністрації із французькими друзями та представниками неурядової ініціативи “Європейський прихисток” мають можливість відвідати визначні місця, історичні та культурні заклади, покращити свої знання іноземних мов, познайомитись з французькими дітьми, а головне – хоч на деякий час забути про повітряні тривоги, ворожі атаки рашистів на наші території та отримати позитивні емоції.

Звертаючись до дітей, начальник ОВА Сергій Гамалій побажав їм гарної подорожі та відпочинку, аби повернувшись до України вони з новими силами поринули у навчання, надихнулись на добрі справи. “Впевнений, що у Франції ви не лише ознайомитесь із європейською культурою, життям, а й знайдете нових друзів. Та пам’ятайте, що ви – українці, і ця подорож – гарна нагода розповісти французам про нашу автентичність, звичаї, про незламність української нації, про наш героїзм у протистоянні ворогу,”- зазначив Сергій Вячеславович.

Варто зазначити, що співпраця з нашими друзями із Французької Республіки не завершується, вони й надалі забезпечуватимуть перебування дітей в їхній країні, а ми компенсуватимемо лише транспортні витрати. Тож долучитись до організації мандрівки для дітей може кожна громада області.  Цього разу транспортні витрати на поїздку дітей до Франції взяла на себе Хмельницька міська рада. Також ще три громади – Старокостянтинівська, Теофіпольська та Кам’янець-Подільська – мають бажання долучитись до такої ініціативи та зробити відпочинок дітей можливим.

“Сьогодні посмішка дітей – це те, що спонукає нас до гарних справ, до відважної боротьби з рашистами, до нашої Перемоги та відбудови рідної країни,” – додав очільник області.