Аграрії Хмельниччини завершили комплекс весняно-польових робіт

Незважаючи на військовий стан, нестачу ресурсів та складні погодно-кліматичні умови агроформування всіх форм власності Хмельниччини практично завершили сівбу ярих культур. Про це повідомляють в управлінні розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ОДА.

Так, станом на сьогодні посів ярини проведено на площі понад 880 тисяч гектарів, або 99,5% до наміченого. Повністю завершено сівбу: соняшника 164 тис га (102% до наміченого); сої 112 тис га (102%) та кукурудзи на зерно 260 тис га (100% до запланованого).

Також господарства населення завершили посадку картоплі, яка займає 66 тис гектарів, що на 5 тис га більше минулорічних показників, крім того, на площі близько 12 тис га (+ 2 тис га до минулого року) завершено посів та висадку розсади овочевих культур.

Поряд з цим, сільгосппідприємства продовжують висівати гречку, яка вже займає 4,5 тис га, або 38% із намічених 12 тис га, але відповідно технологічних вимог сівба гречки проводиться в другій-третій декаді травня та на початку червня.

З врахуванням озимих культур, які займають близько 330 тис га, загальна посівна площа урожаю поточного року становить 1207 тис га, що на 2 тис га більше минулорічних показників.

На даний час агроформування області готуються до проведення жнивного комплексу робіт, зокрема проводять ремонт зернозбиральної техніки та заготівлю паливно-мастильних матеріалів.