Анатолій Катеренчук відвідав насіннєву компанію ТОВ «Агрокрай»

Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької РВА разом із в.о. начальника Хмельницької ОВА,  Сергієм Тюріним в ході робочої поїздки, відвідали , яка розташована на території Хмельницького району.
Майже 20 років підприємство вдало поєднує грамотний менеджмент та науку, раціонально використовує аграрний потенціал нашою краю поєднуючи його з передовими технологіями. На території підприємства функціонує сучасний переробний комплекс, який здатен очищати та фасувати насіння із продуктивністю 240 тонн за добу.
Під керівництвом вченого –генетика Олександра Рибалка тут працюють над створенням нових сортів зернових культур. На підприємстві постійно діє лабораторний контроль
Компанія «Агрокрай» займається вирощуванням нішевих культур а також садівництвом. Поряд із цим налагодили і виробництво продуктів здорового харчування :макаронні вироби, пластівці.Підприємство є потужною складовою агропромислового комплексу нашої області.
Однак більшість таких підприємств нині у досить складному становищі. Це і мобілізація працівників, які унікальні у своїй професії та яких компанія роками навчала за кордоном, це і ринок збуту та експорт продукції, та ще багато різних нюансів, які не дають можливості підприємству працювати на повну потужність.
Тож завдання влади – підтримати та сприяти бізнесу, особливо в аграрному секторі. Адже продовольча безпека у теперішній час – надважлива відповідальність.