Анатолій Катеренчук взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сьогодні, Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА, разом з головами територіальних громад Хмельницького району, у режимі відеоконференції, взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського.
У засіданні у місті Львів взяли участь 93 члени Конгресу, а в режимі онлайн долучилися  1619 представників місцевих органів влади зі всієї держави.
До учасників Конгресу з привітальними словами звернулися Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук,  Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, які закликали до подальшої спільної єдності, сконцентрованої на наближення української Перемоги.

З початком роботи Конгресу заслухано звіт за результатами виконання рішень Конгресу, засідань Президії Конгресу та засідань членів Конгресу від областей, що відбулися у 2023 році.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України став ключовим майданчиком спілкування громад, всіх гілок центральної влади, всеукраїнських асоціацій та міжнародних організацій, де представники громад регіонів мають можливість обговорити нагальні проблеми та спільно відшукати реальні шляхи вирішення.

Учасники конгресу обговорили ряд вагомих для нашої держави питань.
Серед основних:
  •  Програми прикордонного співробітництва. Основні цілі та пріорітети;
  •  Заходи національного спротиву та мобілізаційної підготовки;
  •  Співпраця з міжнародними організаціями та фондами, залучення інвестицій;
  •  Державні програми щодо підтримки регіонів;
  •  Створення безпекового середовища.

Відбулося обговорення актуальних питань, порушених членами Конгресу від регіонів.

“Ще одним важливим аспектом залишається взаємодія органів місцевого самоврядування з центральною владою. Адже ефективна комунікація є запорукою розвитку як громад так і нашої держави в цілому. Тож єднаймося і разом до Перемоги!” – зазначає Анатолій Катеренчук.