База даних «Український мартиролог XX ст.» поповнилася інформацією ще про 1748 репресованих осіб

У середині січня 2023 року база даних «Український мартиролог XX ст.» поповнилася картками ще про 1748 постраждалих осіб, у тому числі 62 фотодокументами.
Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів опрацював інформацію Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, й держархівів Дніпропетровської, Житомирської, Сумської, Чернігівської областей, і успішно додав до бази даних популярного онлайн ресурсу, доступ до якого надається на офіційному вебпорталі Державної архівної служби України.
Відтепер у зазначеній базі даних доступна для широкого кола користувачів інформація про 105 310 репресованих осіб.
Ознайомитися з даними https://archives.gov.ua/um.php
Довідково. «Український мартиролог ХХ ст.» – це інформаційно-пошуковий інтернет-проєкт, що розміщений на офіційному вебпорталі Державної архівної служби України та містить стислу інформацію про жертви репресій 1920-1950-х років: фотопортрет або кілька фотографій (за наявністю), ім’я жертви та коротка характеристика роду занять, дати життя, відомості щодо реабілітації, посилання на архів, де зберігаються архівно-слідчі справи та інші дотичні матеріали. Базу даних «Український мартиролог ХХ ст.» презентував Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов 6 листопада 2020 року під час пресконференції в Укрінформі.