Безоплатні тест – смужки для пацієнтів із діабетом І типу

Пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть отримувати безоплатні тест-смужки за електронним рецептом. Адже тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові включені до програми реімбурсації.
Всього в програмі 23 найменування тест-смужок для глюкометрів. Пацієнти зможуть отримати їх безоплатно або з доплатою, а вартість цих медичних виробів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України.
Щоб отримати тест-смужки безоплатно чи з доплатою за програмою реімбурсації необхідно мати електронний рецепт.
Який лікар випише рецепт на тест-смужки пацієнтам із діабетом І типу?
Сімейний лікар, терапевт чи педіатр або ендокринолог.
Е-рецепт надійде на телефону у вигляді СМС-повідомлення. Там буде вказано номер електронного рецепта та код, який треба назвати фармацевту при погашенні рецепта.
Лікар може роздрукувати інформаційну довідку про створення електронного рецепта на прохання пацієнта.
Де отримати тест-смужки за е-рецептом?
  •  В будь-якій аптеці, яка має договір із НСЗУ за програмою “Медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові”. Це — понад 10 тис. аптек.
  •  Знайти адресу найближчої аптеки можна, скориставшись дашбордом https://bit.ly/4054WGA
 Для цього у фільтрі “Населений пункт” введіть потрібне місто чи селище, а у фільтрі “Програма е-рецепту” слід вибрати “Медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові”.
Оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 також зможе підказати цю інформацію.
В аптеці фармацевту потрібно назвати номер е-рецепту та обрати тест-смужки, які підійдуть до вашого глюкометра. Відповідно до того, які тест-смужки обрав пацієнт та їх кількості фармацевт погашає рецепт безоплатно або з доплатою.
Які саме тест-смужки входять в програму реімбурсації, можна подивитися тут http://surl.li/merve