Безперебійний зв’язок для об’єктів критичної інфраструктури: Україна отримала ще 5 тисяч Старлінків від Польщі

З ініціативи Мінцифри Уряд Польщі передав Україні ще 5 тисяч Старлінків. Для забезпечення безперебійного звʼязку термінали передають для обʼєктів критичної інфраструктури та на прифронтові території.

«З перших днів повномасштабної війни команда Мінцифри працює над забезпеченням України Старлінками. За підтримки партнерів ми стали однією з країн з найбільшою кількістю терміналів. І це наша одна з головних переваг над ворогом. Завдяки Старлінкам швидко повертають зв’язок на деокуповані території, продовжують працювати школи та лікарні. Вдячний Уряду Польщі за чергову масштабну партію з 5 тисяч Старлінків. Із 47 тисяч терміналів, які працюють в Україні, 19,5 тисяч ми отримали саме завдяки нашим польським партнерам», — зазначив Михайло Федоров.

Завдяки домовленостям Мінцифри з міжнародними донорами та партнерами, зараз в Україні працюють близько 47 тисяч Старлінків. Найбільше терміналів передала Польща — понад 19 з половиною тисяч. Частина з них надійшла в Пункти незламності. Завдяки цьому тисячі українців змогли користуватися якісним інтернетом та залишатися на зв’язку навіть в умовах блекаутів.

Старлінки вже стали частиною критичної інфраструктури України. Завдяки терміналам продовжують працювати школи, медичні заклади, соціальна та енергетична сфера.

Старлінки також допомагають за лічені години відновлювати звʼязок на деокупованих територіях, де росіяни цілеспрямовано нищили телеком-інфраструктуру та вивозили телекомунікаційне обладнання.

Вдячні Уряду та Міністерству цифровізації Польщі, а також Національному інституту комунікацій за потужну підтримку в забезпеченні зв’язку в Україні.