Більше половини потужності Хмельницької АЕС економлять українці, зменшуючи споживання електроенергії

Ремонти пошкоджених російськими ракетами об’єктів енергетичної інфраструктури продовжуються, при відсутності нових обстрілів, добровільне зменшення споживання пришвидшить стабілізацію роботи енергосистеми.  Заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини» Голова Комітету з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус.

Сьогодні складна ситуацію з електропостачанням спостерігається в Києві та області та на північному сході країни: Чернігівська, Сумська, Полтавська, Харківська та частково Черкаська області.

Андрій Герус повідомив, що додатковими труднощами для стабілізації роботи енергосистеми стають температурні коливання, які спричиняють збільшення споживання електричної енергії. Це створює додаткові дефіцити електроенергії в енергосистемі України.

«Варто пам’ятати, що добровільне зменшення споживання, особливо у вечірні години, допомагає енергетикам працювати над ремонтом об’єктів енергетичної інфраструктури», – сказав Андрій Герус.

Він додав, що українці прислухаються до прохання зменшити споживання електроенергії. Якщо говорити про масштаб всієї країни – економія становить близько 10% – це суттєвий показник.

«До прикладу, споживання в день становить близько 14 тис МВт, 10% – це 1,4 тис МВт. Хмельницька АЕС працює з потужністю 2 тис МВт – тобто населення економить більше половини потужності ХАЕС», – зі слів Голови Комітету.

Джерело: Урядовий портал