День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

В рамках заходів до Дня вшанування учасників бойових дій, Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької районної військової адміністрації разом з першим заступником Віктром Паламарчуком, взятли участь в покладанні квітів до пам’ятника подолянам, полеглим в Афганістані та локальних війнах на територіях інших держав.  Також вшанували пам’ять полеглих воїнів заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Ткачук, міський голова Олександр Симчишин, заступник керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради Тетяна Зеленко, представники силових структур, учасники бойових дій та громадськість міста.

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України. 160 тисяч українців пройшли через події цієї війни, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Серед них 109 подолян, які заплатили життям за інтереси чужої країни.

Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну, пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі події. Сьогодні їх безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію і вносить значний вклад у забережені миру. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку” – зазначив очільник району Анатолій Катеренчук.