До уваги батьків! Бережіть життя своїх дітей!

Бережіть життя своїх дітей!
Не втрачайте пильності та пам’ятайте, що життя дітей багато в чому залежить від нас самих!

За статистикою, в Україні щодня сотні дітей наражаються на небезпеку, п’ять із цих випадків, на жаль, закінчуються трагічно.

Тому основне завдання дорослих — виховувати у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками.

Необхідно навчити дітей розумної обережності в зонах підвищеної небезпеки: вулиця, проїзна частина, залізниця, водойми.

Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя! Уявіть, лише на Хмельниччині у 2023 році сталася 21 пожежа через пустощі дітей з вогнем. Одна дитина в області загинула під час відпочинку біля водойми.

Тому не втомлюйтеся пояснювати дітям, що під час ігор не варто демонструвати свою хоробрість одноліткам, стрибаючи з великої висоти, зїжджаючи з крутих схилів на велику, здираючись якнайвище на дерева, проводячи експерименти з вогнем.

Пам’ятайте й про небезпеки воєнного характеру. Станом на 1 квітня 2024 року від російської агресії загинуло 538 дітей, а понад 1280 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Не залишайте малюків без нагляду під час сигналу “Повітряна тривога”! Подбайте про вміст їхньої “тривожної валізки.

Ваше завдання не тільки годувати, одягати, перевіряти домашні завдання дітей, а й знайомити їх із життєво важливими правилами безпеки, такими як правила пожежної безпеки, правила мінної безпеки, правила поводження з небезпечними та отруйними речовинами, рослинами, комахами тощо. Ви зобов’язані регулярно проводити виховну роботу з малечею та особистим прикладом заохочувати дотримуватися життєзберігаючих правил безпеки.

Батьки, будьте відповідальними та пам’ятайте, що Ваша уважність та серйозне ставлення до інформування дітей про потенційні небезпеки є запорукою життя та здоров’я вашої малечі!

Додаткову інформацію щодо правил безпеки життєдіяльності Ви можете знайти на сайті Навчально — методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області https://nmc.dsns.gov.ua/km