Допомога ветеранам війни: на Львівщині відбулось виїзне засідання за підтримки Комітету ВРУ з питань соціальної політики

Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА та Олександр Анур’єв  начальник Кам’янець – Подільської РВА взяли участь (онлайн) у засіданні «круглого столу» на тему: «Інформаційна кампанія щодо виплат, пенсій та соціальних гарантій членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України» яке відбулося у місті Львів.

До участі доєдналися Заряна Попадіна, заступниця голови та Оксана Москалюк, начальниця Управління соціального захисту  райдержадміністрації.

Захід відбувся під головуванням Анатолія Остапенка, голови підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Комітету, народний депутата України.

«На сьогодні працюємо разом з Урядом над стратегіями ветеранської політики, яка включатиме такі напрями: забезпечення економічної свободи, забезпечення житлом, соціальна допомога та адаптація, освітні послуги, медичні послуги, відповідна інформаційна політика. Стосовно інформаційної політики щодо ветеранів, можна відзначити, що їхні історії успіху є найкращою темою для комунікації з суспільством. Ветерани –  це найсильніші морально і психологічно люди. Шана і повага ветеранам полягає не в їх ідеалізації, а в свідомій готовності суспільства прийняти їх з усіма людськими якостями. На мою думку, найкраща комунікація для держави –  це комунікація ветеранів з молодим поколінням. Їх досвід і приклад – неоціненний», – зазначив Анатолій Остапенко.