Щорічно 30 вересня в Україні відзначається – День усиновлення!

Дитина – дзеркало родини; як у краплі води  відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька.

В. Сухомлинський.

          Захист дитини є одним із пріоритетів нашої держави і відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 №1088/2008 «Про  день усиновлення»  в нашій державі щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення .

         У день великого християнського свята Віри, Надії, Любові та їх матері Софії ми відзначаємо День усиновлення. Імена святих, що нині ми вшановуємо, символізують найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім’ю. З великою жертовною любов’ю зігрівають вони дітлахів у своїх родинах, дають їм надію на щасливе дитинство і повноцінне майбутнє, вселяють у зболені дитячі серця і душі віру в життя, навчають дітей бути самодостатніми, мудрими, впевненими у собі, виховують достойними громадянами Української держави. Кожна дитяча доля, з тих, хто втратив рідних батьків, – нелегка. Багато зусиль треба докласти, щоб допомогти таким дітям повірити у себе, зрозуміти, що вони є цінністю для суспільства.. Слухаючи історії про усиновлення дітей та спостерігаючи за їхнім життям розуміємо, що батьки – усиновлювачі здійснюють життєвий подвиг. Усиновити дитину-сироту — означає проявити милосердя. Усиновлення заслуговує на повагу та пошану оточуючих.

В Хмельницькому районі на обліку з усиновлення служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 202 дітей – сиріт та дитини, позбавленої батьківського піклування. Протягом року  3 дітей даної категорії усиновлено громадянами. В районі проживає  143 усиновлені дитини.

Приємно, що з кожним роком збільшується кількість громадян, які  усвідомлюють суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї.

Щиро вітаємо усиновителів, батьків – вихователів, прийомних батьків,  опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше – щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло.
Дякуємо всім, хто долучився до цієї шляхетної справи, хто зігрів маленькі серця теплом та ніжністю люблячої родини.

Тож нехай ці зерна любові та піклування, що ми засіваємо сьогодні у дитячі душі, назавтра проростуть щедрим врожаєм добра. Хай повниться дитячим щасливим сміхом Ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!

Зичимо всім здоров’я, добра та благополуччя!

Якщо Ви не байдужі до сирітської долі та маєте бажання взяти дитину в родину, звертайтеся до служби у справах дітей Хмельницької райдержадміністрації. Наша адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, 122/2.

З повагою, начальник служби у справах дітей

райдержадміністрації Наталія Остафійчук