Фонд “МХП-Громаді”оголошує конкурс соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» – це гранти швидкого реагування на виклики війни в Україні.

Головна мета конкурсу – сприяти вирішенню важливих соціальних проблем громад шляхом підтримки локальних ініціатив.

Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування, комунальні установи, освітні заклади, заклади охорони здоров’я, неурядові організації, ініціативні групи з 11 областей України, серед яких:

Черкаська,

Вінницька,

Київська,

Львівська,

Дніпропетровська,

Сумська,

Івано-Франківська,

Хмельницька,

Волинська,

Чернігівська,

Тернопільська.

Кожен з переможців зможе отримати від 50 до 100 тис. грн на реалізацію соціальної ініціативи.

Кошти можуть бути спрямовані на закупівлю обладнання, матеріалів для підтримки соціальної ініціативи в інтересах громади.

Час діяти, Україно!» має 2 опції:

1. Навчання. Передбачається навчальний модуль.

2. Фінансова підтримка. Для отримання гранту учасник подає заявку, в якій описує мету, актуальність проблеми, яку вирішує проєкт, на що потрібні кошти, які результати від впровадження проєкту отримає громада, суму внеску від партнерів, сільської ради та громади, а також план реалізації проєкту та структуру команди, яка над ним працюватиме.

Заявку можна подати за спеціальною формою на сайті

https://timetoact.com.ua/

Приймаються вони до 31 серпня 2022 р.

У рамках конкурсу плануємо підтримати до 70 проєктів . На його Фонд «МХП-Громаді» виділяє 5 млн грн.

До відома, Всеукраїнський конкурс соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» проводиться третій рік поспіль. Він є складовою частиною шестирічного соціального проєкту «Час діяти!», що реалізовується Благодійним фондом «МХП-Громаді».

У 2020 році фонд відзначив 57 кращих ініціатив громад, що надійшли на конкурс з 14 областей України. Грантери отримали до 50 тис. грн на втілення своїх проєктів. Торік кількість проєктів-переможців збільшилася до 93. Для їх реалізації були надані гранти на загальну суму майже 5 млн грн. У такий спосіб на місцях було вирішено низку локальних проблем громад, зокрема, в галузі освіти, спорту, громадського здоров’я, екології та енергоефективності.

Головна мета конкурсу «Час діяти, Україно!» – сприяти вирішенню конкретних проблем громад шляхом підтримки локальних громадських ініціатив. Благодійний фонд «МХП – Громаді» також ставить за мету розвивати компетенції громад з проєктного менеджменту, зокрема, підвищувати якість написання проєктів та оволодіння інструментами для залучення додаткових ресурсів.

Та у зв’язку з війною в Україні акценти цьогорічного конкурсу дещо змінилися. Оскільки найближча зима може бути непередбачуваною і наші теплі оселі за всіма прогнозами можуть стати не такими затишними, ми визначили пріоритетні напрями потенційних проєктів, серед яких – енергоефективність та підтримка внутрішньо переміщених осіб.