Головне за тиждень

?Головне за тиждень:

?За період з 26.05 до 01.06 працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 244 транспортних засоби. Виявлено 57 порушень та складено 56 актів. Винесено 36 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 580040 грн. До бюджету спрямовано 447950 грн.

?З 29.05 до 01.06 в області зареєстровано 45 підтверджених випадків COVID-19, що на 23 випадки, менше ніж минулого тижня.

?Проведено 145 досліджень проб питної води на мікробіологічні показники (відхилень – 2) та 150 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень – 4).

?Упродовж тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.

?На дорогах області продовжується ямковий ремонт щебеневих покриттів та ліквідація вибоїн.

?З метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками, які задіяні для перевезення гуманітарної допомоги, до телекомунікаційної системи «Шлях» внесено відомості про 34 громадян.

?На початок червня у Хмельницькій області 11020 дітей закінчили заклади дошкільної освіти, 14407 осіб – початкову школу, 12954 осіб – випускники 9 класів та 7140 здобули повну загальну середню освіту.

?Для проходження НМТ зареєструвалось 10 796 осіб. Найбільше учасників обрали третім предметом історію України та англійську мову.

?У пункті видачі одягу для при Хмельницькій ОВА видано 600 кг одягу для 436 ВПО.

?Станом на 01.06 повністю завершено сівбу ранніх ярих зернових культур, цукрового буряка, сої, соняшника; завершено сівбу кукурудзи на зерно. Дещо збільшені в поточному році площі кормових культур. Наближається до завершення сівба гречки.

?Департаментом природних ресурсів та екології затверджено 13 положень про території та об’єкти природно-заповідного фонду, що перебувають у відданні філії «Славутське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

?У період з 26 травня до 2 червня 2023 року зареєстровано 13 статутів релігійних громад УПЦ. Усього за період з 24.02.2022 до 02.06.2023 року зареєстровано статути 213 релігійних громад УПЦ у новій редакції, 184 з яких перейшли в ПЦУ та 29 – у незалежні православні громади.

?Хмельницькою ОВА разом із благодійними організаціями підрозділам Збройних Сил України передано автомобіль високої прохідності, автобус марки BOVA FHD, пересувну станцію технічного обслуговування, банно-пральний комплекс, засоби розвідки, електронні багатофункціональні пристрої.

?Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня евакуаційними потягами прибуло 78 ВПО, з них розміщено на території області 58 осіб.

?Критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення визначено 1 підприємство.

?Проведено зустріч із представниками Львівського офісу ВПП ООН щодо обговорення питань гуманітарної підтримки та потреб внутрішньо переміщених осіб області.

?Проведено моніторинг виконання дохідної частини місцевих бюджетів області за підсумками січня-травня 2023року. Так, до загального фонду місцевих бюджетів надійшло податків та зборів у сумі 5 316,8 млн грн, що на 665,9 млн грн більше.

?Департаментом фінансів облдержадміністрації спрямовано додатковий фінансовий ресурс для обласних бюджетних установ та тергромад області на реалізацію проектів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти у 9 ТГ області; розподілено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів.

?У планах – закупити 28 шкільних автобусів для 24 ТГ області; передбачено субвенцію з обласного бюджету для бюджету Чорноострівської селищної ТГ на підтримку та відновлення місцевої інфраструктури, зокрема на проведення ремонтних робіт та заміну вікон у найбільш постраждалих від ракетного обстрілу 13 травня закладах бюджетної сфери.