Хмельниччина отримала 2 карети швидкої допомоги від міжнародних партнерів

Хмельницька область отримала карети швидкої допомоги, які придбали та передали благодійники із Туреччини та Азейбарджану для двох закладів, які здійснюють догляд за людьми похилого віку

Передав авто новим власникам Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької республіки в Україні Ягмур Ахмед Гюльдере, який завітав на Хмельниччину із робочим візитом та поспілкувався з начальником ОВА Сергієм Гамалієм.

За словами очільника ОВА, в області налічується 26 закладів догляду за людьми похилого віку, відтак обласна адміністрація докладає зусиль і залучає міжнародні організації, аби кожен з них міг надавати якісні послуги для свої підопічних. Перші два автомобілі Fiat Ducato поїдуть допомагати Китайгородському і Новосинявському будинкам-інтернатам для людей похилого віку, де перебувають та проходять лікування також і ті люди, які були евакуйовані з територій, де йдуть активні бойові дії.

“Дякую Надзвичайному і Повноважному Послу за допомогу та таку, потрібну нині, позицію турецьких громадян, які наразі проживають в нашій державі. Українці завжди пам’ятатимуть тих, хто простяг руку допомоги у важкі часи, тому і ми висловлюємо співчуття у зв’язку із недавньою трагедією у Туреччині і готові надавати взаємну підтримку турецькому народу,” – наголосив Сергій Гамалій.

Варто зазначити, що така ініціатива стала можливою завдяки плідній співпраці обласної військової адміністрації, БО “Захисти Хмельниччину” та партнерам – Керім Муталлімов, Беді Кая, Рамазан Шишман, Чокман Албайрак, Ясин Куш, Дженгіз Тюркмен, Исмаіл Озгхан та Алі Улачли.