Хмельниччина отримала 4 нових карети швидкої допомоги

2023 рік повинен був стати значимим для української медичної сфери. Зокрема, лише на Хмельниччині мали повністю оновитись два потужні заклади охорони здоров’я, а загальний автопарк швидкої допомоги області мав збільшитись на 70 автомобілів. Однак війна внесла свої корективи і призупинила реалізацію багатьох програм. Від початку війни з Хмельниччини на фронт пішли 12 працівників екстреної медицини, а 63 автомобіля “швидких” були передані для ЗСУ.
Та навіть в умовах посиленої воєнної економіки, держава продовжує підтримувати медицину та виділяє кошти на збереження та зміцнення здоров’я нації. Так, сьогодні наша область отримала 4 новенькі карети швидкої допомоги.
Ключі від реанімобілів для бригад екстреної медичної допомоги передав начальник ОВА Сергій Гамалій.
“Сьогодні медики є справжніми героями на своєму фронті. Бо коли під обстрілами доводилося евакуйовувати жителів зруйнованих міст – ви не відступили, а продовжуєте й надалі своєю щоденною працею рятувати сотні життів. Впевнений, що нові автівки допоможуть вам оперативно та якісно надавати медичну допомогу тим, хто її потребує,” – наголосив Сергій Гамалій.
Зауважимо, що 4 сучасні автомобілі швидкої медичної допомоги класу В марки CITROEN Jumper придбані за кошти Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я загальною вартістю майже 8 млн. грн.
Принагідно, Сергій Гамалій ознайомився з роботою Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та поспілкувався із директором центру Ларисою Чубенко, вислухав нагальні потреби закладу та пропозиції щодо покращення робочого процесу.