Хмельниччина отримала генератори в рамках Механізму цивільного захисту ЄС

Забезпечення об’єктів критичної інфраструктури області резервним живленням усе ще є одним із наших пріоритетних завдань, адже рашисти можуть завдати нових ударів по енергетиці в будь-який момент. Тому робимо все, аби лікарні, соціальні заклади, комунальні підприємства були готовими до будь-якого розвитку подій. На цьому наголосив начальник ОВА Сергій Гамалій, передаючи ще три генератори керівникам установ та підприємств області з гуманітарного хабу при Хмельницькій ОВА.
Це устаткування область нещодавно отримала в рамках Механізму цивільного захисту ЄС, створеного Європейською комісією понад 20 років тому задля покращення запобігання, готовності та реагування на катастрофи. Надані в рамках Механізму генератори отримали ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (33 кВА) , КП “Славутське житлово-комунальне об’єднання” (150 кВА) та КНП «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни» (150 кВА).
Зауважимо, що за роки існування Механізм цивільного захисту ЄС був задіяний понад сотню разів, проте війна в Україні стала найбільшим викликом. У відповідь було розгорнуто найбільшу екстрену операцію з часу створення Механізму, коли усі члени ЄС, а також Норвегія, Туреччина та Північна Македонія надали нашій країні величезну підтримку, у тому числі різноманітне обладнання, серед якого генератори та пальне.
«У складний час Європа продемонструвала найвищий рівень гуманітарної підтримки українців, як тих, хто залишився вдома, так і тих, хто змушений був покинути свої домівки. Щиро дякуємо усім, хто допомагає нам у нашій боротьбі з російським агресором та наслідками його терористичних операцій! Ми відчуваємо вашу підтримку, і вона додає нам сил. Разом переможемо!» – сказав Сергій Гамалій.