Хмельницькі рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті

Для того, щоб не допустити загорянь в оселях жителів Лісовогринівецької територіальної громади, а також запобігти випадкам загибелі людей на пожежах, 9 лютого фахівці Хмельницького районного управління провели інформаційно-роз’яснювальний захід серед громадян стосовно дотримання правил пожежної безпеки в побуті.
Спілкуючись із громадянами, рятувальники звернули особливу увагу на найпоширеніші порушення правил пожежної безпеки в побуті, що часто провокують пожежу.
Зокрема, це: необережність людей у поводженні з відкритим вогнем чи пожежонебезпечними предметами та речовинами, застаріла або непрофесійно влаштована електромережа, неправильна експлуатація печей та інших теплогенеруючих приладів, людська недбалість – куріння в ліжку, залишені без нагляду увімкнені побутові прилади та інші дії, що можуть призвести до займання домашніх речей. Часто горе стається, коли діти залишаються поза увагою батьків та до маленьких рученят потрапляють сірники.
По закінченню профілактичної бесіди кожен співрозмовник отримав інформаційні листівки з порадами, як вберегти домівку від біди.