Імуносупресанти включено до програми медичних гарантій

До програми реімбурсації включено 21 найменування імуносупресивних лікарських засобів, 15 з них є повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою.
Як особам у трансплантаційному періоді отримати лікарські засоби:
  •  Після трансплантації пацієнту в трансплантаційному центрі підбирають підтримувальну медикаментозну терапію.
  • Трансплант-координатор вносить медичну інформацію до електронної системи охорони здоров’я, створює план лікування, виписує електронний рецепт та дає направлення на планове обстеження через три місяці для визначення необхідності зміни плану лікування.
  •  Через три місяці після трансплантації трансплант-координатор на основі показників аналізів визначає потребу в зміні курсу лікування або виписує новий рецепт за діючим планом лікування. Для підбору нового курсу лікування пацієнта направляють у стаціонар.
  •  Якщо пацієнт вже має підібрану терапію (через 6-12 місяців після трансплантації), він має звернутися до трансплант-координатора з випискою або призначенням лікарських засобів.
 Звертаємо увагу, що пацієнти, яким проводили трансплантацію за кордоном і які мають на руках підтверджувальні документи, мають звернутися до трансплант-координатора в український трансплантаційний центр.