Інструменти суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій у післявоєнний період

08 лютого 2023 року Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проведені слухання на тему: «Інструменти суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій у післявоєнний період».

Захід об’єднав більше 100 учасників, а саме: народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, соціальних партнерів, громадських організацій, наукових установ, засобів масової інформації.

Представники Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації приєдналися до участі у заході в режимі відеоконференції.

Голова Комітету Галина Третьякова у своєму виступі зупинилася на структурному підході до процесу супроводу Захисників та Захисниць України в період інтеграції в мирне життя після демобілізації. За її словами, є потреба у виробленні та затвердженні відповідної Стратегії Кабінетом Міністрів України, яку будуть реалізовувати усі Міністерства та відомства відповідно до своїх повноважень та функцій.

«Наразі ми думаємо над створенням урядової структури, яка налічуватиме до 10 тисяч осіб у різних регіонах України та фінансуватиметься з державного бюджету. Основне завдання такої служби чи агентства – супровід демобілізованих у будь-яких питаннях, які будуть у них виникати після нашої Перемоги», – зазначила Галина Третьякова.

Перший заступник Міністра соціальної політики України – Дарина Марчак окреслила основні заходи щодо соціальної підтримки ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Про запровадження комплексної підтримки ветеранів – учасників бойових дій у післявоєнний період доповідав перший заступник Міністра у справах ветеранів України – Олександр Порхун.

За підсумками Слухань у Комітеті будуть затверджені та оприлюднені відповідні Рекомендації.