Крок до стійкого кіберзахисту: Мінцифра і Cyberfame GmbH співпрацюватимуть у сфері цифрової безпеки

Міністерство цифрової трансформації та німецька компанія Cyberfame GmbH підписали меморандум про співпрацю у сферах цифровізації, цифрової безпеки, створення та функціонування програмного забезпечення, професійного розвитку із цифрової та кібербезпеки. 

Меморандум передбачає обмін досвідом, знаннями та напрацюваннями для підвищення цифрової стійкості й кіберзахисту. У межах взаємодії з Cyberfame GmbH планується проведення тренінгів як для технічних спеціалістів, так і для менеджерів державних установ.

«Команда Мінцифри продовжує розбудовувати екосистему, яка має значно підвищити кіберстійкість публічних сервісів.  Співпраця та підтримка міжнародних компаній дає змогу залучати найкращі світові рішення, що позитивно впливають на посилення кіберзахисту і створюють безпечне цифрове середовище. Разом з представниками Cyberfame GmbH ми можемо надати українським фахівцям доступ до інструментів та досвіду європейських фахівців задля розбудови захищеного кіберпростору», — зазначив Георгій Дубинський, заступник Міністра цифрової трансформації України.

Cyberfame GmbH дозволяє значно посилити захищеність вебресурсів за рахунок аналізу вразливостей коду в проєктах Web 2.0 та Web 3.0. Зокрема:

  • динамічно відстежувати вразливості системи, окремих елементів та зв’язків між ними;
  • прораховувати шляхи потенційної атаки на систему безпеки і пропонувати варіанти захисту і контрзаходів;
  • налаштовувати оцінку захисту системи відповідно до вимог організації.

Співпраця Мінцифри з Cyberfame GmbH дозволить значно посилити захищеність вебресурсів, забезпечити стійкість до спроб блокування або неавторизованого отримання доступу до даних.