Летичівська громада вчергове готова прийняти переселенців

Летичівська громада вчергове готова прийняти переселенців
З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України заклади освіти Летичівської територіальної громади першими прихистили транзитних біженців з дітьми, надавши їм нічліг та харчування. Також гостинно, з милосердям у душі, прийняли їх жителі громади, ділилися продуктами, одягом, усім необхідним. Адже війна – це наша всенародна, загальнонаціональна трагедія, спільний біль, який разом долати легше. На жаль, війна ще триває, а отже можлива чергова хвиля біженців і переселенців із районів активних бойових дій. У разі масової евакуації людей до місць безпечного перебування, Летичівська громада знову готова прийняти на своїй території внутрішньо переміщених осіб. Про це вкотре потурбувалося керівництво Летичівської ТГ. У тісній співпраці з Хмельницькою обласною та Хмельницькою районною військово-цивільними адміністраціями, об’єднавши зусилля, подбали про облаштування місць тимчасового притулку для осіб зі статусом ВПО.
Для цього було виділено приміщення закладів освіти громади, які тимчасово не працюють.
З-за підтримки й сприяння Міжнародної інституції – Фонду UNHCR – управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Летичівській громаді було надано 200 комплектів ліжок, матраців, ковдр, подушок, посуду.
Їх уже розмістили у приміщеннях, де перебуватимуть переселенці, таким чином облаштувавши комфортні зони для перебування людей.
Приміщення забезпечені паливом, водою, продуктами та інвентарем для самостійного приготування їжі, засобами гігієни та предметами першої необхідності.