Лікарняних та декретних допомог виплачено на суму 500 мільйонів гривень

Попри воєнний стан для працевлаштованих українців зберігається державний страховий захист від Фонду соціального страхування України. Фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області та його відділень продовжують працювати та виконувати свої функції у штатному режимі задля здійснення усіх страхових виплат і допомог.

«Виплати управлінням допомог за лікарняними і по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України не призупинялись ні на день навіть з початком повномасштабного вторгнення», – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – «Зокрема, кошти за лікарняними отримують внутрішньо переміщені особи, евакуйовані за кордон працівники та українці, чиї роботодавці не можуть виконати стандартну процедуру призначення допомоги через бойові дії. Також у грудні поточного року Фондом соціального страхування України було погашено заборгованість з виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах».

З початку року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області перераховано допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах на суму 500 мільйонів гривень, гроші нараховані для 72,4 тисяч застрахованих осіб.

З них для 69 тисяч осіб виплачено 371,9 мільйонів гривень лікарняних. Декретні допомоги профінансовані для 3,4 тисяч працівниць на суму 128,1 мільйона гривень.

Попри воєнний стан допомога від Фонду соціального страхування України на час лікування продовжує зростати. За підсумками одинадцяти місяців 2022 року за кожен день перебування на лікарняному відділення управління у середньому виплачують допомогу у розмірі 400,4 гривні – це на 74 гривні більше, ніж за той же період минулого року.

Нагадаємо, відповідно до законодавства фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється протягом десяти робочих днів після прийняття Фондом соціального страхування України заяви-розрахунку.

Дізнатись, коли оплатять лікарняний  можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.

Також інформацію щодо нарахувань та фінансування допомог за лікарняними листками можна отримати у відділеннях управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області. Контакти відділень управління за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/khm/uk/publish/article/80782.