Лікування опорно-рухового апарату після отриманих травм чи поранень є безоплатним

Якщо ветеран має порушення опорно-рухового апарату після отриманих травм чи поранень, він може розраховувати на безоплатні медичні послуги: від необхідних обстежень до лікування та реабілітації.
Про це інформує Національна служба здоров’я України.
Допомога при травмах надається в тих закладах, які уклали з НСЗУ договори на амбулаторну, стаціонарну або екстрену медичну допомогу.
Пацієнту-ветерану гарантовано:
🔘 огляд та консультація лікаря;
🔘 інструментальні обстеження (рентген, МРТ, УЗД тощо);
🔘 лабораторні дослідження (аналізи крові та сечі, глюкоза, холестерин тощо);
🔘 призначення лікування;
🔘 знеболення на всіх етапах діагностики та лікування;
🔘 в умовах стаціонару – забезпечення ліками з Національного переліку основних лікарських засобів, за рахунок централізованих закупівель МОЗ та інших бюджетних програм.
Якщо при загостренні, неправильному зростанні кісток, у складних випадках травмований захисник потребує хірургічного втручання, його безоплатно проводять у закладах, які мають договір із НСЗУ за пакетами “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” або “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня”. Докладно про перелік послуг за даними пакетами можна почитати на сайті НСЗУ у розділі “Громадянам / Безоплатні послуги в програмі медичних гарантій 2024. Стаціонарні послуги”: https://cutt.ly/Sw0QgpFm
Всі необхідні послуги – від діагностики до ліків – повинні бути безоплатними для ветеранів, адже за все вже сплатила держава.
Водночас до послуг Програми медичних гарантій не включена вартість дороговартісних витратних матеріалів – таких як накісткові металоконструкції чи протези. Втім вони забезпечуються за рахунок інших урядових програм.
При порушеннях опорно-рухового апарату після отриманих травм захисники можуть потребувати реабілітації. Детально про це ми писали раніше: https://cutt.ly/Aw0uSNGm. А також про:
  • медичну допомогу при черепно-мозкових травмах: https://cutt.ly/Pw28E7qu
  • як отримати рецепт на “Доступні ліки” при серцево-судинних захворюваннях: https://cutt.ly/Jw0QPqMx