Марина Бех-Романчук знову друга на етапі легкоатлетичної Діамантової ліги

21 травня в Бірмінгемі (Англія) відбувся другий етап Діамантової ліги. Присутність провідних легкоатлетів світу, комфортна погода та підтримка глядачів сприяли демонстрації високих результатів.

В секторі для стрибків у довжину, де зібрався зірковий склад жінок, перемогу святкувала олімпійська чемпіонка Токіо Малайка Мігамбо з Німеччини—7,09м (рекорд турніру та найкращий результат сезону в світі).

Хмельничанка Марина Бех-Романчук у своєму виступі у 2022 році в цьому виді на стадіоні виборола друге місце (6,66 м), на третій позиції опинилася Лоррейн Юген з Великої Британії (6,65 м), чемпіонка світу в приміщенні титулована сербка Івана Вулета (Шпанович) лише 5-та (6,54м).

На змаганнях виступили ще дві представниці України, котрі зуміли також увійти до числа призерок. Вихованка Нетішинської КДЮСШ (перший наставник-заслужений тренер України Олександр Краснов) Вікторія Ткачук в бігу на 400м з бар’єрами фінішувала другою (55,25сек) слідом за дворазовою олімпійською чемпіонкою американкою Даілах Мухаммад (54,54сек), третє місце посіла Анна Рижикова з Дніпра (55,37сек). Наразі Вікторія представляє Донецьку область.

Всього було покращено 6 найкращих результатів літнього сезону та 5 рекордів турніру.